Mevcut en iyi temizleyici uygulamalar hangileridir?

Cihazımın performansını optimize etmek için güvenilir en iyi temizleyici uygulamalar arıyorum. Güvenilir seçenekler için herhangi bir öneriniz var mı ve hangi uygulamalar belirli özellikleriyle en iyi şekilde çalışıyor?

Sorunsuz Dijital Onarımlar ve Geliştirmeler İçin Güçlü Araçlar ve İpuçları

Yaygın dijital sorunlara çözüm getiren, teknoloji deneyiminizi daha akıcı ve verimli kılan araçlar ve kaynaklardan oluşan özenle seçilmiş bir derlemeye dalış yapın. Ekran yansıtma’dan video onarımına kadar burada bilgilendirici bir keşif rehberi bulacaksınız.

Kolayca Ekranınızı Yansıtın

Cihazınızın ekranını zahmetsizce televizyonunuza aktarmak için Dokast Uygulaması’nı kullanın. Apple App Store’da bulunan bu kullanışlı uygulama, izleme deneyiminizi geliştirmek için kullanıcılarına son derece basit bir yol sunar.

Buradan inceleyin: Dokast Uygulaması Appstore’da

Bozuk Video Dosyalarını Nasıl Kurtarırsınız?

Hiç önemli bir videonuz en çok ihtiyaç duyduğunuz anda bozuldu mu? Hiç endişelenmeyin, çözüm var! Video Onarım Aracı tam da bu sorun için geliştirildi. MP4 veya başka bir format fark etmeksizin, bu araç bozuk veya hasarlı medya dosyalarını kurtarır ve onarır.

Buradan başlayın: Video Onarım Aracı

Bozuk video dosyalarını onarmak için rehbere mi ihtiyacınız var? Onarım sürecini öğrenmek için bu ayrıntılı eğitimi takip edin:
Eğitim: Bozuk MP4 Dosyaları Ücretsiz Nasıl Onarılır

iPhone’unuzu Temiz ve Hızlı Tutun

iPhone’unuzun depolama ve performansını korumakta zorlanıyor musunuz? Gereksiz dosyaları temizleyen, alan açan ve telefonunuzu optimize eden yapay zekâ destekli En İyi iOS Temizleyicileri keşfedin. Bu kullanışlı temizleme uygulamaları kullanıcı dostu ve oldukça verimlidir.

Ayrıntılı rehberi buradan keşfedin:
En İyi iPhone Yapay Zekâ Temizleyicileri

En iyi temizleyici uygulamaların doğrudan listesini görmek için:
En İyi Temizleyici Uygulamalar

Bu araçlar ile yaygın teknoloji sıkıntılarını doğrudan çözebilirsiniz. İster ekranınızı yansıtın, ister bozuk video dosyalarını onarın, ister iPhone’unuzu yenileyin; dijital sorunlarla başa çıkmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Temizleyici uygulamalar — ya seversiniz ya da nefret edersiniz. @mikeappsreviewer’ın önerdiği şeylere göz gezdirdim, ve o Yapay Zekâ iPhone temizleyici rehberleri güzel olsa da, dürüst olmak gerekirse, Android ve iOS için birçok ‘temizleyici’ uygulama aslında gerçek anlamda bir etkisi olmayan, yalnızca abartılmış depolama analizcileridir. Devasa hız artışı vaat eden herhangi bir uygulamaya karşı dikkatli olun: Genellikle yarardan çok zarar verirler, özellikle de Android’de—bazen “optimize etmeye” çalışırken daha fazla pil harcarlar.

iPhone’da işletim sistemi oldukça akıllıdır. Aslında, çoğu zaman temizleyici uygulamalara ihtiyacınız olmadığını söyleyebilirim. Elma depolamayı koruma altına alır, bu yüzden “derin temizlik” yaptığını iddia eden uygulamalar çoğunlukla Safari önbelleği, mesaj eki, kullanılmayan uygulamaları kaldırmak gibi şeyleri temizler—ki bunları iOS zaten depolama ayarlarını yönetirseniz kendi başına yapar. Eğer illa bir uygulama kullanacaksanız, TelefonTemizle ve iPhone için Temizleyici, kullanılmayan dosya/görüntüleri kaldırmak için iyidir, ama mucizeler beklemeyin.

Android’de mi? Biraz daha faydalı, fakat bloatware ve reklam yazılımı açısından da tam bir yuva. SD Hizmetçi ve CCleaner’ı denedim. SD Hizmetçi, profesyonel kullanıcılara sıkı kontrol sağlamak isteyenler için harika—gerçekten de klasörleri tarıyor, kalan dosya/uygulamaları buluyor ve zamanlama konusunda fena değil. CCleaner…eh, Temizavast devraldıktan sonra ticarileşti, ama temel çöpleri temizlemek için fena değil. Rasgele ‘süper temizleyicilerden’ ya da açıklamasında berbat Türkçe olan, 10 milyon+ indirilmiş uygulamalardan UZAK DURUN—bunlar pil canavarı ve bazen gizlilik açısından da sorunlu.

Gerçekten en iyi ne işe yarıyor? Manuel kontrol. iPhone’da: Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı, önerileri dene (kullanılmayan uygulamaları sil, eski ekleri temizle vb). Android’de: Ayarlar > Depolama, yerleşik dosyalar uygulamasını kullanarak yinelenenleri sil. Biraz daha fazla şey için, Google Dosyalar dosya türüne, büyük dosyalara göre arama yapmanıza olanak tanır ve WhatsApp medyasını, rastgele bir temizleyici uygulamadan daha iyi temizleyebilir.

Kısa özet: Ciddi bir performans artışı beklemeyin. Yerleşik araçları kullanın, ve bir uygulamanın arayüzünü seviyor, ona güveniyorsanız (okuyun: garip izinler istemiyor, reklam dolu değil) ona sadık kalın. “Tek dokunuş yükseltici”’ye aldanmayın. Kendi kendinize arada bir gerekmediğini silmenin yerini hiçbir şey tutmaz.

Ekstra: Cihazınız yavaş geliyorsa, genellikle deponuzun dolmak üzere olması ya da çok fazla uygulamanın arka planda çalışması nedeniyledir. Hiçbir temizleyici eski donanımı düzeltemez. Yükseltmek, ne yazık ki, en iyi gerçek optimizasyondur. Dayanın!

Yalan yok, bu tarz konular hep bir sürü “en iyi temizleyici uygulama” listesini paylaşan insanları kendine çekiyor, sanki takılan telefonlar için kutsal bir kâseymiş gibi davranıyorlar. @mikeappsreviewer ve @voyageurdubois ne demiş diye baktım ve evet, özellikle Android’deki şüpheli gereksiz yazılımlar ve sahtekar “hayat kurtarıcı” uygulama satıcıları hakkında söyledikleri çok doğru (uygulamanın bir roket ikonu varsa ve “CİHAZINIZ 10 KAT DAHA HIZLI OLACAK” diyorsa, uzak durun).

Ama işin başka bir boyutu var: dürüst olmak gerekirse, “en iyi” temizleyici uygulama aslında kendi beyniniz ve biraz disiplin. Eski Android günlerinde CCleaner ile yatıp kalkardım, ama zamanla her üçüncü parti temizleyicinin sadece pili emdiğini, RAM’i işgal ettiğini ve hiç ihtiyacım olmayan şeylerle beni bunaltığını fark ettim. Belki SD Hizmetçisi istisna—o eğer sistem klasörlerinde dolaşmaya alışkınsanız daha derine iner, ama ne sildiğinizi bilmiyorsanız dikkatli olun derim.

İphone için mi? @voyageurdubois haklıydı—gerçekten sihirli bir temizleyici uygulamaya hiç rastlamadım. Elmanın kendi depolama yönetimi denediğim her şeyden daha iyi; temizleyici uygulamaların yarısı birbirinin kopyası gibi görünüyor. Israrcıysanız, “iPhone İçin Temizleyici” çift fotoğraf/kontak silmede iş görür ama muhtemelen depolama dışında hiçbir fark bile görmeyeceksiniz—ta ki yeni bir sürü mizah kaydetmek için yer açılana kadar.

Benim gibi inatçıysanız ve sadece içinizin rahat etmesi için bir uygulama istiyorsanız, şüpheli izin istemeyen, minimum reklam barındıran ve güvenilir geliştiriciye sahip yardımcı uygulamalara bakın (bunu söylemek yapmak kadar kolay değil, biliyorum). Android’de Google Dosyalar büyük dosya yönetmek için çok göz ardı edilen bir uygulama, SD Hizmetçisi (pro sürüm, bedavadan şaşmayın) ise “gerçek” temizlik için gayet iyi.

Ama dürüst olalım: cihazınız Taş Devri’nden kalma ise, hiçbir uygulama onu bir amiral gemisi modeline dönüştürmez. Oynatma Mağazası’ndaki tantanaya kanmayın. Paranızı, pilinizi boşa harcamayın. Birkaç TikTok taslağını silin, 2021’de sadece bir restoran kuponu için indirdiğiniz şeyleri kaldırın, telefonunuz size şükran duyacaktır.

Özet: Gerçekçi olmak gerekirse, dahili araçlar > üçüncü parti temizleyiciler. Güç kullanıcıları için Android’de SD Hizmetçisi, mecbur kalırsanız “iPhone İçin Temizleyici”… ama manuel temizlik en iyisi. Sahte vaatlere inanmayın. Bu konuda uygulama mağazasından çok kendinize güvenin.

Dileklerle vakit kaybetmeyelim: temizlik uygulamaları telefonunuzu mucizevi bir şekilde bir gecede süper güce dönüştürmez, ama inatçıysanız yarı-değerli birkaç seçenek var. Herkes “yerleşik araçları kullanın” diyor ve evet, iPhone’da bu gerçekten yeterli—Elma’nın depolama yönetimi sağlam, geri kalan her şey (örneğin “Elma için Temizleyici”) %99 oranında o 400 bulanık köpek fotoğrafını silmek için; gerçek sistem hızını etkilemiyor.

Peki ya Android? Google’ın Dosyalar uygulaması gizli kahraman—hafif, kolay ve güvenilir—ama işin mutfağına girmek isterseniz, SD Hizmetçi (pro sürüm!) gerçekten iş görüyor. Derinlemesine tarama yaparak eski uygulama kalıntılarını, rastgele önbellek klasörlerini ve kaldırdığınız şeylerden kalan ıvır zıvırı buluyor. Artıları: Düz, kafa karıştırmayan bir arayüz, pili bitirmiyor, başkalarının gözden kaçırdığı alanı gerçekten boşaltıyor. Eksileri? Dikkat etmezseniz işleri bozabilirsiniz, yeni başlayanlar için süper kolay değil ve neyin “güvenli” olduğunu anlamanız gerekiyor.

Tekrar iOS için: “Elma için Temizleyici”, çift iletişim/fotoğraf temizliği için idare ediyor (bunu artık Elma da yapıyor). O mucizevi, yapay zekâlı temizleyiciler? Abartı, çöplük. Çoğu, 10 dakikada kendi başınıza yapabileceğiniz fotoğraf temizliğini size abonelik satmak için istiyor. Artıları: Bazıları galeri düzenini hızlandırıyor. Eksileri: Neredeyse hepsi işletim sisteminin zaten yaptığı şeyleri ekstra satışlarla süslüyor.

Önceki yazanlara zerre saygısızlık yok—“hızını ikiye katla” diyorsa, alev, füze veya CGI robot gösteriyorsa uzak durun, tam isabet. O pazarlama, mühendislik değil. Sonuçta, manuel temizlik her şeyden iyidir: ayda on dakikanızı ayırın, indirmelerinizi boşaltın, ölü uygulamaları kaldırın ve tarayıcı önbelleklerini temizleyin.

Kısacası: iOS—sisteme güven; Android—temel için Google Dosyalar, derin temizlik için SD Hizmetçi. Şişirilmiş yapay zekâ “mucize” uygulamalarını boşverin. Gerçek performans artışı mı? Kendi işinizi kendiniz temizleyin ve “tek dokunuşla yeni gibi olur!” hayaline takılmayın.